Tafelschuimster Maria L. is al sinds 1999 actief.
FB Horeca Brugge en Ommeland Tafelschuimster Maria L. is al sinds 1999 actief.

Tweede tafelschuimster krijgt 6 maanden cel voor onbetaalde wijntjes en maaltijden

Een 56-jarige tafelschuimster heeft in de Brugse rechtbank 6 maanden cel gekregen in drie dossier van afzetterij. Maria L. betaalde kort voor de zomer enkele maaltijden en witte wijntjes niet en toont zich minstens even hardleers als haar voorgangster Nadine W. Volgens het parket is de vrouw immers al sinds 1999 actief.

Maria L. (56) is al langer geen onbekende meer in Brugge. Deze zomer waarschuwde de politie de horeca-uitbaters in de stad nog voor de vrouw. In juni werd de tafelschuimster nog veroordeeld voor verschillende feiten van afzetterij en enkele diefstallen. De rechter gaf haar een voorwaardelijke celstraf, waardoor L. de gevangenis mocht verlaten. Meteen nam ze haar oude gewoontes weer op. De vrouw ging opnieuw verschillende keren op restaurant zonder te betalen, maar mocht telkens beschikken omdat ze niet kon worden aangehouden. Uiteindelijk stak L. het gerecht een handje toe. Halfweg augustus pleegde ze een diefstal in de Carrefour aan het station van Brugge. Sindsdien zit Maria L. in voorhechtenis. 

Donderdagmorgen kreeg ze een effectieve celstraf van 6 maanden voor enkele feiten van afzetterij die ze sinds haar vrijlating had gepleegd. In amper vier dagen tijd sloeg L. tussen 28 juni en 1 juli toe in Oostende en Nieuwpoort. Op 29 juli ging ze op restaurant in Brugge. Ze bestelde twee witte wijntjes en een assortiment koude gerechten, maar betaalde de rekening wederom niet. Dat was ook op 6 augustus het geval in een andere Brugse zaak. Daar had Maria L. een Irish coffee verorberd, een sherry, twee witte wijntjes en een salade met geitenkaas. “Deze vrouw is een onverbeterlijke veelpleegster”, stelde procureur Mike Vanneste in de rechtbank. “Ze is al talloze jaren (sinds 1999, red.) de kluit aan het bedriegen. Beklaagde is op de dool en de sociale diensten zijn voor haar te min. Ze durft zelfs haar bewindvoerster te beschuldigen van diefstal.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Emmely Brion

    Dat ze eerst de rekening vragen voor het eten, zal direct gedaan zijn.

Lees meer