De Tafelbrug was onderbroken voor onderhoud
rv De Tafelbrug was onderbroken voor onderhoud

Uitzonderlijk beeld: Tafelbrug afgesloten voor onderhoud

Uitzonderlijk beeld langs de Ring van Brugge maandagavond: de Tafelbrug stond er omhoog voor onderhoud. 

Het is zo uitzonderlijk dat de brug afgesloten is, dat de politie speciaal aanwezig was om de sluiting tijdig aan te geven aan de weggebruikers. De testen zijn nodig omdat het toeristische schip Lamme Goedzak in oktober naar de droogdokken moet voor onderhoud. Aangezien dat een zeer oude schuit is, kan die niet op eigen kracht passeren aan de vaste dijk in de Damse Vaart. Een kraan moet het schip helpen en onderweg naar de droogdokken moet de Tafelbrug omhoog zodat de plezierboot voorbij kan. “Aangezien de Tafelbrug zo weinig omhoog moet, willen we op voorhand zeker zijn dat ze nog naar behoren werkt. Mocht er zich een probleem stellen, hebben onze technici ruim de tijd om dat te verhelpen”, zegt de Vlaamse Waterweg. Uiteindelijk verliep alles vlot.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • SOLANGE DE MEESTER

    Vroeger ging die geregeld omhoog, Structo en Mouterij Huys werden via boten bevoorraad... Sedert die weg zijn, en de Dam werd gemaakt, is dit verleden tijd....

Lees meer