De rechtbank in Brugge.
JHM De rechtbank in Brugge.

Vader dreigt tegenover zijn kinderen dat hij hun mama zal vermoorden: 37 maanden effectief

Een 38-jarige man uit Jabbeke heeft een effectieve celstraf van 37 maanden gekregen voor doodsbedreigingen aan zijn ex-vriendin. T.V. belaagde de vrouw en sloeg haar in elkaar toen ze bij de notaris waren. Ook hun kinderen werden in de bedreigingen betrokken.

T.V. bouwde de voorbije jaren een stevig strafblad op met veroordelingen voor drugs, slagen en verwondingen, bedreigingen en weerspannigheid. Ook binnen zijn relatie was de man van geen kleintje vervaard. Tussen 27 augustus 2017 en 10 januari dit jaar belaagde hij zijn 36-jarige ex en bedreigde haar met de dood. Op 24 september vorig jaar sloeg en schopte V. de vrouw zelfs in elkaar, toen ze bij de notaris in Kortemark waren. Naar eigen zeggen moest het slachtoffer hem nog geld. “Als ze mij niet betaalt, maar ik haar leven tot een hel”, verklaarde T.V. na z’n arrestatie op 10 januari aan de politie. Ook die verliep niet zonder slag of stoot, want liefst vijf agenten werden slachtoffer van weerspannigheid. 

Volgens de rechtbank stuurde hij hen berichten waarin hij ermee dreigde hun mama te vermoorden. ‘Ze zal afzien’, zou de man geschreven hebben, zelfs toen z’n kinderen smeekten om te stoppen

V. gaf aan diepe wraakgevoelens te koesteren tegenover zijn ex-vriendin. “Ik ben fysiek in staat om haar aan te vallen”, gaf hij toe. “Ik zal haar blijven lastig vallen tot ik m’n geld heb.” V. ging zo ver dat hij ook zijn kinderen van 9 en 11 betrok in z’n doodsbedreigingen. Volgens de rechtbank stuurde hij hen berichten waarin hij ermee dreigde hun mama te vermoorden. “Ze zal afzien”, zou de man geschreven hebben, zelfs toen z’n kinderen smeekten om te stoppen. 

Een vriend van T.V. vertelde de politie achteraf dat hij af en toe vreesde voor een gezinsdrama. De rechtbank legde de Jabbekenaar donderdagmorgen 37 maanden cel op. Aan z’n ex moet hij een symbolische schadevergoeding van 5 euro betalen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer