Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.

Veroordeelde verkrachter opnieuw in de cel voor aanranding

Een Bruggeling zit in de cel voor de aanranding van de tienerdochter van zijn ex-partner. De man werd jaren geleden veroordeeld voor verkrachting en was op het moment van de feiten vrij onder beperkte detentie. De raadkamer heeft zijn aanhouding met een maand verlengd.

De feiten kwamen aan het licht nadat de Bruggeling de relatie met zijn vriendin had verbroken. De vrouw ontdekte dat hij haar tienerdochter had betast en trok naar de politie. De man werd vrijdag opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van aanranding van de eerbaarheid. Jaren geleden kreeg hij al eens een effectieve celstraf opgelegd voor verkrachting. De Bruggeling volmaakte een begeleidingstraject in het psychiatrisch centrum Sint-Amandus in Beernem, maar dat weerhield hem er niet van nieuwe feiten te plegen. Bovendien was de man op het moment van zijn arrestatie vrij onder het regime van beperkte detentie. Hij mocht overdag de gevangenis verlaten om te werken en kreeg af en toe ook penitentiair verlof. Dinsdagmorgen verscheen de Bruggeling een eerste keer voor de raadkamer. Die verlengde zijn aanhouding met een maand.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Katherine Baker

    Wie tekent er voor de aanvraag en toestemming van beperkte detentie ? Die heeft geen dochters zeker ? Wie denkt er dat 'predators' na een zogezegd begeleidingsproject gaan afkicken ? Ik heb geen soortgelijke diploma's om zo'n man te 'begeleiden' maar ik weet wel dat zulke mannen NOOIT zullen veranderen. Het zit in hun DNA. Als de specialisten dat niet willen geloven of begrijpen, dan vrees ik voor ieder meisje of vrouw, mezelf incluis ....

Lees meer