8 Koen Hallaert, verkleed als kerstman, op het strand in Egypte.
Mathias Mariën Koen Hallaert, verkleed als kerstman, op het strand in Egypte.

VIDEO: Brugse leerkracht, verkleed als kerstman, onthaald als rockster in Egypte

Koen Hallaert (45) zet zich al jaren in voor toerisme en is ereburger van stadje

Een Brugse leerkracht is zaterdagmiddag als een rockster onthaald op zijn vakantiebestemming in Egypte, omdat hij... als kerstman van het vliegtuig stapte. Koen Hallaert (45) zet zich al jaren in voor het toerisme in het stadje Marsa Alam en is er zelfs benoemd tot ereburger. Hij verrast er ook de bevolking met kerstcadeautjes. “Het is fantastisch om doen. Er stond zelfs een televisieploeg klaar om mij te ontvangen”, glundert Koen in Egypte. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een selfie op de landingsbaan, zwaaiende kinderen in de aankomsthal en journalisten die vragen stellen: voor Koen Hallaert (45) was het zaterdagmiddag realiteit bij aankomst in Egypte. De man, afkomstig uit Oostkamp en leerkracht in Brugge, is in de regio dan ook een kleine volksheld. Vanuit België zet Koen zich al jarenlang in om het toerisme in de streek te doen herleven. In 2014 kreeg hij daarvoor zelfs de titel van ‘ereburger’ van het stadje Marsa Alam. 

8 Een foto uit 2014. Oostkampenaar Koen Hallaert gaat door het leven als ereburger van de Egyptische vakantiebestemming Marsa Alam aan de Rode Zee. Hij kreeg toen een oorkonde en de sleutel van Marsa Alam als beloning, omdat hij Egypte en de Rode Zee blijft promoten bij Europeanen.
RV Een foto uit 2014. Oostkampenaar Koen Hallaert gaat door het leven als ereburger van de Egyptische vakantiebestemming Marsa Alam aan de Rode Zee. Hij kreeg toen een oorkonde en de sleutel van Marsa Alam als beloning, omdat hij Egypte en de Rode Zee blijft promoten bij Europeanen.

Sinds vorig jaar maakt Hallaert van zijn vakantieperiode gebruik om de bevolking te verrassen als kerstman. Volledig in aangepaste outfit stapte Koen zaterdagmiddag van het vliegtuig. Op de landingsbaan werd hij meteen aangeklampt voor foto’s. “Het is enorm leuk om mee te maken", vertelt Koen vanuit zijn hotel. “Al was het wel speciaal om me tijdens de vliegreis om te kleden. Als kerstman vertrekken in Zaventem was niet aangeraden voor de veiligheid. Mijn pak zat dus in de handbagage.” 

8 Koen Hallaert als kerstman
Mathias Mariën Koen Hallaert als kerstman

Kamelen

Voor zijn stunt kreeg hij de hulp van Brussels Airlines en reisorganisatie Sunweb. Sterker: op het einde van de vlucht sprak de stewardess het volle vliegtuig toe en stelde ze ‘een speciale gast’ voor. Enkele ogenblikken later verscheen Koen verkleed als kerstman in het gangpad. In zijn speech legde hij zijn bedoelingen uit en gaf hij ook een stand van zaken over het toerisme in Egypte, dat de voorbije jaren - onder meer door terreur - fikse klappen kreeg. “Het toerisme zit bijna op hetzelfde niveau als voor 2011", aldus Koen. 

Na de landing volgde nog een groepsfoto met de crew. Eenmaal op de landingsbaan was het moment gekomen om de plaatselijke bevolking te begroeten. Vooral de kinderen reageerden enorm enthousiast en namen met plezier de meegereisde cadeautjes en snoepgoed in ontvangst. Verscheidene televisieploegen en kranten wachtten de kerstman op voor een interview. De komende dagen staat er  alvast nog heel wat op de planning. In samenwerking met het hotelketen The Three Corners, onder leiding van een West-Vlaamse familie, zal Koen in de hotels als kerstman rondlopen. Op 25 december volgt het orgelpunt met de grote kerstloop in het stadje. Ook een ritje met de kamelen kan niet ontbreken. 

8 Koen Hallaert als kerstman
Mathias Mariën Koen Hallaert als kerstman

Passie

De vrouw en kinderen van Koen reisden mee naar Egypte en steunen hem volledig. Blijft de vraag waarom een Brugse leerkracht in zijn vrije tijd anderen entertaint in het buitenland. “Het is gewoon mijn passie. In België speel ik al bijna 25 jaar kerstman voor vrienden, familie en zelfs op school. Als ereburger van het stadje is het een kleine moeite om het ook hier te doen. Zowel volwassenen als de kinderen vinden het geweldig. Laat ons zeggen dat het een hobby als een ander is”, glimlacht Koen.

8 Koen Hallaert als kerstman
Mathias Mariën Koen Hallaert als kerstman
8 Koen Hallaert als kerstman
Mathias Mariën Koen Hallaert als kerstman
8 Koen Hallaert als kerstman
Mathias Mariën Koen Hallaert als kerstman
8 Koen Hallaert als kerstman
Mathias Mariën Koen Hallaert als kerstman

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nadine Tant

    Schitterend, Koen en co. Wat een mooi initiatief. Ook als Sinterklaas ben je top.

  • Carlos Baillieu

    Koen kan dat als geen andere, met hart en ziel. Doe zo verder Koen.

Lees meer