Drie van de vier activisten doken in het bad en hielden protestborden omhoog.
RV Drie van de vier activisten doken in het bad en hielden protestborden omhoog.

VIDEO: Opnieuw verstoren activisten dolfijnenshow Boudewijn Seapark

Een maand nadat actievoerders van 'Vegan Strike Group' een dolfijnenshow in Japan verstoorden door het bad in te duiken, was dit weekend het dolfinarium van Boudewijn Seapark in Brugge aan de beurt. 

Op een filmpje is te zien hoe vier activisten van 'Vegan Strike Group' slogans roepen en bordjes omhoog houden met het opschrift 'dolfijnen zijn geen clowns'. Bij aanvang van de namiddagshow afgelopen zaterdag, trokken ze al snel hun kleren uit en doken met wetsuits in het bad. De show werd stilgelegd en de politie kwam met vijf combi's ter plaatse. Parkmanager Lars Van Den Ham zegt dat alles slechts tien minuten geduurd heeft. De vier demonstranten werden vastgehouden tot het einde van de show. (lees door onder de video)

Het gaat om twee Belgische vrouwen en twee Nederlandse mannen. Een van hen is Peter Janssen, die tien dagen geleden nog maar vrijgelaten werd uit een Japanse cel nadat hij met zijn Belgische kompaan Kirsten De Kimpe (23) een dolfijnenshow in het Adventure World-park in Shirahama had verstoord. De twee werden toen onmiddellijk aangehouden en drie weken achter tralies gestoken. Janssen voert al jaren actie tegen dierenleed: hij verstoorde al meermaals stierengevechten en liet ook al nertsen vrij uit een fokkerij. Het is niet geweten of De Kimpe, uit het Oost-Vlaamse Beervelde, dit weekend een van de andere actievoerders was.

Er gaan al jaren stemmen op om het enige dolfinarium in ons land te sluiten. Zo voert dierenrechtenorganisatie Bite Back elke maand actie aan de poorten van het park. Ze houden daarbij telkens kruisjes vast, "eentje voor elke dolfijn die het slachtoffer werd van de amusementsindustrie". Ook dierenliefhebber Chris Dusauchoit wil de poorten van het dolfinarium voorgoed dicht. 

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Aritcia De Caussemaeker

    Merendeels van deze dolfijnen zijn weggetrokken uit het wild. Kijk maar eens naar de film 'de cove'. Deze dieren zijn niet gemaakt voor een zwembad. En je leert je kinderen niks over dolfijnen op deze manier. Het is tegenwoordig heel makkelijk voor een dolphinspotting program te vinden.

  • Sven Kerstens

    Alle dieren vrij! Ook de roofvogels die daar aan korte kettingen hangen hun leven lang! Schande is het!

Lees meer