Georges Van Den Berghe was een fervent visser.
Mathias Mariën Georges Van Den Berghe was een fervent visser.

Vissersclub en schipper vrijgesproken na dodelijke val Georges (63): nabestaanden krijgen gevraagde 120.000 euro niet

De vzw Zeebrugse Sportvissers is door de rechtbank vrijgesproken na een dodelijk ongeval in de vissershaven van Zeebrugge, waarbij Georges Van Den Berghe (63) uit Lochristi om het leven kwam. De man viel in november 2013 van een ponton in het water, toen hij op weg was naar een boot. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Ook zijn beste vriend en de schipper zijn vrijgesproken. 

Opvallend genoeg werd de zaak aanvankelijk gezien als een ‘normaal’ ongeval en seponeerde het Openbaar Ministerie het dossier. De nabestaanden van de man uit Lochristi konden zich daar niet in vinden en dienden tien maanden later een klacht in bij de onderzoeksrechter. 

120.000 euro gevraagd

Na verder onderzoek bleken er toch voldoende elementen te zijn om de zaak voor de rechtbank te brengen. Zo mocht de schipper eigenlijk niemand op het ponton laten zonder zijn aanwezigheid. De rechtbank oordeelde nu evenwel dat de vzw, de beste vriend en de schipper geen schuld treffen aan het ongeval. Volgens de familie van Georges, die met heel wat vragen achterbleef, was er nochtans sprake van verscheidene fouten en onachtzaamheid. De nabestaanden vroegen een morele schadevergoeding van 120.000 euro.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer