Vrouw giet benzine op bed van slapende vriend: geen moordpoging

Een 30-jarige vrouw uit Brugge heeft een voorwaardelijke celstraf van 5 jaar gekregen, nadat ze vorig jaar het bed van haar vriend overgoot met benzine. Tayn V. werd wel vrijgesproken voor moordpoging. "Het is niet bewezen dat ze hem ook in brand wilde steken", klonk het.

De feiten speelden zich in de nacht van 16 op 17 juni vorig jaar af in de woning van de man langs de Brugsestraat in Oostkamp. Na een zoveelste ruzie sloegen de stoppen bij Tayn V. door. Ze ging bij het tankstation voor de deur drie liter benzine halen en goot het goedje uit over het bed van de man die op dat moment al lag te slapen. Hij werd op tijd wakker en kon voorkomen dat z'n vriendin brand stichtte. De man sleurde haar naar buiten, maar onderweg stichtte zijn vriendin op de benedenverdieping nog twee kleine brandjes die hij zelf kon doven. De vrouw beweerde dat ze haar vriend enkel een lesje wilde leren en nooit de bedoeling had om hem te vermoorden. Ze werd gisterenmorgen dan ook vrijgesproken voor moordpoging.

Waarschuwing

"Toen haar vriend wakker werd, waarschuwde ze hem dat ze de boel in brand zou steken", stelde de rechter. "Dat was echter niet mogelijk, aangezien de aansteker nog beneden op de salontafel lag. Het is dan ook niet bewezen dat ze de bedoeling had om hem in brand te steken en zo van het leven te beroven." Tayn V. werd wél veroordeeld voor brandstichting bij nacht én opzettelijke slagen en verwondingen tegenover haar vriend. Ze moet hem een schadevergoeding van 2.500 euro betalen. De man zelf stond op zijn beurt ook terecht voor de slagen die hij uitdeelde aan z'n ex-vriendin tijdens hun relatie. De rechter gaf hem daarvoor de gunst van opschorting van straf. (SDVO)

Lees meer