Weer (politieke) actie tegen nieuwe Visartsluis: “Wat een gemiste kans”

De keuze van de Vlaamse regering voor de bouw van een nieuwe zeesluis in de plaats van de verouderde Visartsluis zet kwaad bloed bij Groen. De politieke partij voerde dinsdag actie aan de sluis.

“De regering lacht met de 750 bezwaarschriften”, zegt Vlaams lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout. “De bevolking van Zeebrugge lust deze oplossing niet. Wij staan aan hun kant. Dit is een gemiste kans.” Groen is wel voor de komst van een nieuwe zeesluis, maar dan op een andere locatie. “Een nieuw sluizencomplex in het Verbindingsdok, waar niemand gestoord wordt, was de beste optie. Het dossier staat symbool voor het ruimtelijk beleid van Vlaanderen. We moeten net zorg dragen voor onze open ruimte. Groen maakt gelukkig. Daarom hebben we meteen ook een eigen ruimtecharter gelanceerd. Woonuitbreidingsgebieden worden weer open ruimte, een bosplan moet onze bomen redden en natte natuurgebieden moeten hersteld worden.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer