De plannen voor het nieuwe speelplein in het Astridpark werden maandag voorgesteld.
Benny Proot De plannen voor het nieuwe speelplein in het Astridpark werden maandag voorgesteld.

Werken aan verouderde speelplein Astridpark starten volgende week

De werken voor de heraanleg van het speelplein in het Koningin Astridpark in hartje Brugge starten maandag 2 september. Het is één van de grootste speelpleinen van de stad.

Aansluitend zullen ook de trottoirs tegenaan het park in de Minderbroedersstraat en de Schaarstraat worden heringericht. “De nieuwe speelruimte brengt meer structuur in de ruimte", zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Zo zijn er twee zandzones met speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden. De speeltoestellen hebben een natuurlijke uitstraling die goed past in de groene omgeving. Het grote torentoestel en het theaterplatform vormen een echte eyecatcher. Voor de ouders voorzien we een terras met drie picknicktafels.”

Aan de kant van de Schaarstraat wordt het trottoir smaller gemaakt, zodat er een mooie afsluiting kan geplaatst worden en de wortels van de bestaande bomen zoveel mogelijk gespaard worden. Ter hoogte van de monumentale plataan wordt het voetpad onderbroken om de plataan de nodige wortelruimte te geven. “Zowel de plataan als alle bestaande bomen ter hoogte van het speelplein zijn zéér waardevol gezien hun leeftijd en historisch karakter”, vult schepen Mathijs Goderis (sp.a) aan. “In de Minderbroedersstraat wordt het bestaande voetpad vervangen door een breder voetpad zodat ook rolstoelgebruikers toegang hebben en er komen fietsenstallingen te staan.” De werkzaamheden zullen vermoedelijk tot in het voorjaar van 2020 duren.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yann Sohie

    Eindelijk, was echt nodig

  • carine francoys

    Hopelijk kunnen de kinderen niet meer straat oplopen zoals nu het geval is...beter beveiligen dat ze niet zo gemakkelijk straat op kunnen lopen...

Lees meer