3 Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen.
Blauwe Kruis Brugge Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen.

Zwaar verwaarloosde hond overleden nadat baasjes maandenlang niet omkijken naar huisdier: “Omer leefde alleen in een krot”

De zwaar verwaarloosde hond die eind september in beslag werd genomen in Brugge, is overleden. Het dier was té fel verzwakt, waardoor besloten is om hem te laten inslapen. De eigenaars worden vervolgd en moeten zich binnenkort verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Ieper. 

De Brugse politie trof Omer eind september aan in een woning in Lissewege. “Het ging om een krot waar de hond al verschillende maanden alleen leefde”, zegt Bart Saelens van de Brugse dierenpolitie. “Omer leefde er in verschrikkelijke omstandigheden. De baasjes verklaarden dat ze er bang van waren, maar uiteindelijk bleek het een enorm braaf beest. Ze gaven het slechts sporadisch eten en het dier leefde tussen zijn eigen urine en uitwerpselen. De hond was extreem verzwakt en had zichzelf kapot gebeten door het schurft.” De politie nam het dier in beslag en bracht het over naar het Blauwe Kruis. De dierenartsen gaven Omer nog enkele mooie dagen, maar uiteindelijk bleek het té fel verzwakt om te overleven. 

3 Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen.
Blauwe Kruis Brugge Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen.
3 Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen.
Blauwe Kruis Brugge Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen.

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Daniella Verheire

    Vreselijk , niet te geloven dat je dat kan doen , ze konden hem afstaan maar nee liever in kot plaatsen en laten verkommeren , heel zwaar straffen en verboden nog dieren hebben

  • GRETA VANDENBUSSCHE

    Schandalig gewoon. Hoe kun je dat dier dat nu aandoen. Zwaar straffen en zeker nooit geen dieren meer laten houden. Nu afwachten of de zwaardere straffen eindelijk toegepast worden. Met dank aan minister Weyts.

Lees meer