Illustratiebeeld.
Photonews Illustratiebeeld.

100 bewoners geëvacueerd na ondergrondse brand in flatgebouw in Molenbeek

In Sint-Jans-Molenbeek is het gemeentelijk rampenplan van kracht geweest na een ondergrondse brand in een flatgebouw. Het gebouw werd volledig ontruimd, meldt de brandweer. 

In de ondergrondse parkeergarage van een flatgebouw aan de Mahatma Ghandilaan brak rond 8.45 uur een autobrand uit, die snel een dikke rook veroorzaakte. De brandweer liet het volledige, 14 verdiepingen tellende, gebouw ontruimen. De brand is intussen volledig geblust. Twee voertuigen zijn grotendeels vernield, de andere wagens in de garage hebben rook- en roetschade opgelopen. 

Opvang in metrostation en feestzaal

De zowat 100 geëvacueerde bewoners hebben opvang gekregen in een feestzaal en een nabijgelegen metrostation. Niemand van hen raakte gewond of bevangen door de rook. Wel werd het gemeentelijk rampenplan in werking gesteld voor de evacuatie.

Volgens brandweervoerder Walter Derieuw mogen alle bewoners intussen terug naar hun appartement. “Het gebouw, noch de appartementen hebben schade opgelopen. Enkel in de ondergrondse garage is er heel wat schade door roet en bluswater.” 

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend volgens Derieuw.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer