Er werd meer dan 100.000 euro, 600 gram cocaïne, twee kilo cannabis en materiaal ter bereiding van verdovende middelen in beslag genomen.
openbaar ministerie Er werd meer dan 100.000 euro, 600 gram cocaïne, twee kilo cannabis en materiaal ter bereiding van verdovende middelen in beslag genomen.

16 mensen opgepakt in Peterboswijk die verdacht worden van drughandel en moordpoging

De voorbije weken heeft de politie in de Anderlechtse Peterboswijk zestien mensen opgepakt die verdacht worden van drughandel en moordpoging. Dat meldt het Brusselse parket. 

De Peterboswijk kwam in april 2018 meermaals in het nieuws door verschillende incidenten. Zo raakte toen bekend dat het Brusselse parket sinds eind december al een tiental opsporingsonderzoeken had geopend voor poging doodslag op agenten, naar aanleiding van de incidenten waarbij agenten bekogeld werden. Ook werden drie controleurs van de MIVB aangevallen door een groep jongeren en werd een cameraploeg van de VRT het doelwit van jongeren die stenen gooiden.

De lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) was intussen al bezig met een onderzoek naar drughandel in de wijk, wat in oktober al leidde tot de aanhouding van negen personen.

Op 10 januari heeft de politie 5 verdachten opgepakt en een werkplaats blootgelegd die gebruikt werd voor het inpakken van verdovende middelen. Daarbij werd meer dan 75.000 euro in beslag genomen, alsook een hoop drugs.

“Op 16 januari 2019 werden 5 nieuwe verdachten gearresteerd”, zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. “Dat heeft geleid tot de vondst van meer dan 30.000 euro contant geld, grote hoeveelheden cocaïne en marihuana en een vuurwapen. Tot slot werd op 24 januari 2019 een nieuwe operatie uitgevoerd. Er werden hierbij twee verdachten opgepakt.”

Strafexpeditie

Van die 12 opgepakte verdachten werden er in totaal twee onder aanhoudingsbevel geplaatst en drie anderen vrijgelaten onder voorwaarden.

“Er werd ook meer dan 100.000 euro, 600 gram cocaïne, twee kilo cannabis en materiaal ter bereiding van verdovende middelen in beslag genomen”, aldus nog het parket.

In de wijk had op 28 december ook een strafexpeditie tussen drugdealers plaatsgevonden, waarbij een persoon verschillende messteken had gekregen en levensgevaarlijk gewond raakte. Daarvoor werden op 8 januari vier verdachten opgepakt. Het ging om twee meerderjarigen en twee minderjarigen. De twee meerderjarigen werden in verdenking gesteld van poging tot moord en onder aanhoudingsbevel geplaatst. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer