verdacht overlijden van 7 jarig meisje
Baert Marc verdacht overlijden van 7 jarig meisje

Meisje (7) in Molenbeek is geen natuurlijke dood gestorven: moeder onder aanhoudingsbevel

De moeder van het zevenjarige meisje dat in verdachte omstandigheden overleden is in Sint-Jans-Molenbeek, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. Uit de resultaten van de autopsie is gebleken dat het kind geen natuurlijke dood is gestorven, aldus parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse.

De 39-jarige vrouw was zich maandag komen aanbieden op de gemeente met de melding dat haar dochter vrijdag overleden was. De gemeentediensten verwittigden daarop de politie, die ter plaatse ging en het lichaam van het kind aantrof. Het parket stuurde daarop een wetsarts ter plaatse en die kon, op basis van een eerste, uitwendige lijkschouwing, niet uitsluiten dat het overlijden door een derde was veroorzaakt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 39-jarige vrouw werd daarop van haar vrijheid beroofd en het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek voor doodslag. De onderzoeksrechter en het parket stapten in de loop maandagnamiddag ter plaatse af, terwijl de onderzoeksrechter ook een autopsie beval. Die is intussen uitgevoerd en uit de resultaten is gebleken dat het kind geen natuurlijke dood is gestorven. Hoe het meisje dan wel overleden is, is niet duidelijk. 

Lees meer