2 Donderdagavond werd in de gemeente al een politiewagen in brand gestoken aan het Sint-Gillis-voorplein.
Marc Baert Donderdagavond werd in de gemeente al een politiewagen in brand gestoken aan het Sint-Gillis-voorplein.

Alwéér poging tot brandstichting politiewagen

Aan de Zuidmarkt in Sint-Gillis is zondagmorgen geprobeerd om een politiewagen in brand te steken. De poging mislukte echter en het voertuig liep geen schade op. Het is al de derde keer op enkele dagen tijd dat iemand een voertuig van de ordetroepen in brand probeert te steken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het incident gebeurde rond 11 uur, zo bevestigt de politie van de zone Brussel Zuid. De brandstichting werd echter meteen opgemerkt en het voertuig liep geen schade op. Wie er verantwoordelijk is voor de poging tot brandstichting is niet duidelijk. De politie voert een onderzoek, maar voorlopig werden er geen verdachten opgepakt. Getuigen vertelden de politie dat een vrouw de brand probeerde te stichten. 

Donderdagavond werd in de gemeente al een politiewagen in brand gestoken aan het Sint-Gillis-voorplein. Toen werd het voertuig wel volledig verwoest. Vrijdagmiddag werd er dan weer een legervoertuig in brand gestoken aan het Marcel Broodhaersplein. Ook toen werd het vuur snel opgemerkt en bleef de schade beperkt.

2 De Zuidmarkt in Sint-Gillis.
Baert Marc De Zuidmarkt in Sint-Gillis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer