(Illustratiefoto)
Shutterstock (Illustratiefoto)

App op gestolen smartphone brengt politie op spoor van inbreker

De Brusselse politie heeft vorige week een inbreker kunnen oppakken via een app op de smartphone die hij gestolen had. Naast de smartphone konden agenten nog een aantal andere gestolen spullen recupereren.

De inbreker, een 39-jarige man, was vrijdag iets voor 2 uur 's nachts binnengedrongen in een woonst in de Jacques Rayéstraat in Schaarbeek. De man had er een aantal spullen gestolen, was die even verderop gaan verbergen en was nadien teruggekeerd om nog meer te stelen. 

Kort na dat tweede bezoek hadden de bewoners de politie verwittigd. Terwijl de politie de slachtoffers aan het ondervragen was en de nodige vaststellingen deed, bekeek één van de bewoners via een applicatie of hij zijn gestolen smartphone kon lokaliseren.

Dat bleek te lukken, waarop de politie verschillende patrouilles naar de betrokken locatie stuurde, in de omgeving van de Helmetsesteenweg. 
Daar kon de politie de inbreker oppakken met een deel van de buit. De inbreker werd ter beschikking gesteld van het parket.

LEES OOK. Zo bescherm je jouw laptop, smartphone en tv tegen diefstal

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Willy De Gieter

    Die heeft geluk gehad, hier in Oudenaarde seponeren ze dat gewoon. Je denkt toch niet dat het parket zich bezighoudt met zoeken naar apparaten die eenvoudig opspeurbaar zijn via Sim kaart?

  • Peter Janssen

    Elke provider kan via het signaal gestolen telefoons terugvinden maar ze zijn te lui en te mottig.

Lees meer