Er is zware verontwaardiging ontstaan over een nieuwe reclamecampagne van Bicky Burger. Die toont hoe een man een vrouw slaat, terwijl hij “Fake Bicky, fwa!” roept. Op sociale media wordt met onbegrip gereageerd: “Proficiat, mopjes over huiselijk geweld zijn echt wat we nodig hebben”, klink het, en ook: “Wat een degoutante, platvloerse, goedkope campagne”.
Facebook Er is zware verontwaardiging ontstaan over een nieuwe reclamecampagne van Bicky Burger. Die toont hoe een man een vrouw slaat, terwijl hij “Fake Bicky, fwa!” roept. Op sociale media wordt met onbegrip gereageerd: “Proficiat, mopjes over huiselijk geweld zijn echt wat we nodig hebben”, klink het, en ook: “Wat een degoutante, platvloerse, goedkope campagne”.

Ben Hamou (PS) dient klacht in tegen ongepaste reclame van Bicky Burger

De Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Nawal Ben Hamou (PS), dient een klacht in tegen de nieuwe campagne van Bicky Burger. Daarin wordt een vrouw geslagen, omdat ze geen ‘échte’ Bicky Burger in een groen doosje heeft. “Op maar enkele weken van de dag tegen geweld op vrouwen, durft Bicky Burger zo’n walgelijke en onverantwoordelijke campagne te publiceren”, zegt de staatssecretaris op haar Facebookpagina.

De nieuwe reclamecampagne van Bicky Burger zorgt voor heel wat verontwaardiging op sociale media. De cartoon toont hoe een man een vrouw slaat en daarbij roept: ‘Fake Bicky, fwa!’ Hiermee wil Bicky Burger nog eens aantonen dat een ‘échte’ bicky van Bicky Burger in een groen doosje zit en niet in een witte. “Walgelijk” en “onverantwoord” reageert kersvers Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Nawal Ben Hamou (PS). 

“Het merk zet duidelijk aan tot vrouwonvriendelijk gedrag”, zegt de Brusselse staatssecretaris, die een klacht zal indienen bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP). “Dit toont aan waarom we nog meer moeten inzetten op de strijd tegen vrouwengeweld en cyber seksisme. Het is een prioriteit voor de Brusselse regering en jullie kunnen op mijn inzet en vastberadenheid rekenen.”

Ondertussen verwijderde Bicky Burger de Facebookpost waarin ze hun nieuwe campagne voorstellen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer