3 Kersverse CD&V-minister Benjamin Dalle nu en vroeger.
Marc Baert / RV Kersverse CD&V-minister Benjamin Dalle nu en vroeger.

Exclusief voor abonnees

Benjamin Dalle, de West-Vlaming die verliefd werd op Brussel: “Molenbeek een louche buurt? Klopt niets van!”

Benjamin Dalle. Hij is een van de verrassingen die de Vlaamse regeringsvorming bracht. De komende vijf jaar mag hij zich op Jeugd, Media en Brussel storten. En dat terwijl hij van West-Vlaanderen afkomstig is. “Ik ben nu dan wel een stadsmens, maar Damme zit nog steeds in mijn bloed”, zegt hij.

Dalle heeft nog maar net zijn intrek genomen in zijn kabinet vlakbij het Martelarenplein. Dat erfde hij van zijn voorganger Sven Gatz (Open VLD). “Hij heeft ons hier een mooie rondleiding gegeven, dat was een hele fijne ervaring”, zegt Dalle. “We moeten natuurlijk nog wat doen aan de inrichting, de blauwe muren bijvoorbeeld (lacht).”

Hoe is het om plots minister te zijn?

Dalle: “Het was onverwacht en overweldigend. Ik wist er zelf op voorhand niets van. Maar onze leden en onze fractie hebben het zo beslist. Je komt dan in een rollercoaster terecht, met de eerste dag al de eedaflegging in het parlement. Ik denk dat mijn telefoon bijna ontploft is door de honderden berichten en gemiste oproepen.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer