3 Kersverse CD&V-minister Benjamin Dalle nu en vroeger.
Marc Baert / RV Kersverse CD&V-minister Benjamin Dalle nu en vroeger.

Exclusief voor abonnees

Benjamin Dalle, de West-Vlaming die verliefd werd op Brussel: “Molenbeek een louche buurt? Klopt niets van!”

Benjamin Dalle. Hij is een van de verrassingen die de Vlaamse regeringsvorming bracht. De komende vijf jaar mag hij zich op Jeugd, Media en Brussel storten. En dat terwijl hij van West-Vlaanderen afkomstig is. “Ik ben nu dan wel een stadsmens, maar Damme zit nog steeds in mijn bloed”, zegt hij.

Dalle heeft nog maar net zijn intrek genomen in zijn kabinet vlakbij het Martelarenplein. Dat erfde hij van zijn voorganger Sven Gatz (Open VLD). “Hij heeft ons hier een mooie rondleiding gegeven, dat was een hele fijne ervaring”, zegt Dalle. “We moeten natuurlijk nog wat doen aan de inrichting, de blauwe muren bijvoorbeeld (lacht).”

Hoe is het om plots minister te zijn?

Dalle: “Het was onverwacht en overweldigend. Ik wist er zelf op voorhand niets van. Maar onze leden en onze fractie hebben het zo beslist. Je komt dan in een rollercoaster terecht, met de eerste dag al de eedaflegging in het parlement. Ik denk dat mijn telefoon bijna ontploft is door de honderden berichten en gemiste oproepen.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer