Bianca Debaets
Baert Marc Bianca Debaets

Exclusief voor abonnees

Bianca Debaets (CD&V): “Een huis leasen, dat moet kunnen in Brussel”

CD&V zet volop in op de middenklasse

CD&V is de grote constante in de Brusselse regering: al sinds 1989 staat de partij mee aan het roer van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is nu aan kopstuk Bianca Debaets om daar een vervolg aan te breien.

13 verdiepingen boven het Noordstation houdt Bianca Debaets (CD&V) kantoor als Brussels staatssecretaris. Toch omschrijft ze zichzelf als iemand die graag tussen de mensen staat. “Ik heb de laatste vijf jaar altijd geprobeerd om goed te luisteren”, zegt ze. “Daarom heb ik ook zo zwaar ingezet op extra plaatsen in de kinderopvang. Dat zijn zaken waar mensen zich zorgen over maken: vinden ze een plaats op school of in de crèche?”

Toch wordt er nog steeds gesproken over plaatstekort?

Debaets: “We hebben 1.000 extra plaatsen gecreëerd in de kinderopvang. Die zijn bovendien allemaal gelinkt aan het inkomen van de ouders. Ik had ook 2.000 plaatsen kunnen vrijmaken in privé-crèches, maar wat heeft de gemiddelde burger aan een crèche waar je 700 of 800 euro per maand moet betalen? Bovendien moet je buurtgericht werken. Daarom hebben we eerst in kaart laten brengen waar de nood het hoogst is.”

Waarom die focus op kinderopvang?

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer