Beeld ter illustratie
photo_news Beeld ter illustratie

Brandweer rukt 47 keer uit voor noodweer

Zondag werd de Brusselse brandweer zo’n 47 keer opgeroepen voor een interventie betreffende het noodweer. Volgens woordvoerder Walter Derieuw was er geen sprake van ernstige situaties. 

De brandweer moest tussenkomen voor 3 omgewaaide bomen, 34 verstopte draaikolken waaronder ondergelopen tunnels en 4 keer waterschade bij particulieren. Daarbij ging het om water dat door het dak sijpelde en een plastieken koepel die weggewaaid werd. 6 voorwerpen, waaronder dakpannen en een omgewaaide verlichtingspaal, werden door de brandweer van de openbare weg verwijderd. 

“We hadden op voorhand niet echt veel voorzorgsmaatregelen genomen”, zegt Derieuw. “We hebben wel extra bestelwagens met dompelpompen ingezet, maar geen extra personeel. Het viel allemaal goed mee.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer