Archiefbeeld: modeshow in metro Stokkel voor Brussels Fashion days
Galicia Archiefbeeld: modeshow in metro Stokkel voor Brussels Fashion days

Brussel is dé modestad deze maand

In oktober staat Brussel helemaal in het teken van mode. Tijdens drie evenementen komen de nieuwste trends in de modewereld naar voren en wordt Belgisch en internationaal ontwerptalent in de kijker gezet. En voor de modeliefhebber is het misschien de kans om een exclusieve creatie op de kop te tikken.

De Ethno Tendance Fashion Week Brussels mag met haar achtste editie van donderdag 10 tot zondag 13 oktober de spits afbijten. In het Vanderborghtgebouw in het centrum van de stad brengen stilisten en ontwerpers een ode aan de diversiteit en multiculturaliteit van de modewereld. Tijdens de defilés zullen onder meer kinderen en asielzoekers meestappen om zo voor meer onschuld en gelijkheid te pleiten. Daarnaast staan er ook wedstrijden voor ontwerpers en modellen, een pop-upstore, een beauty corner, masterclasses en een expo op het programma.

Op hetzelfde tijdstip vindt van vrijdag 11 tot zondag 13 oktober ook de achtste editie van de Brussels Fashion Days plaats in Tour & Taxis. Internationale ontwerpers tonen er zaterdagavond hun nieuwste creaties tijdens de International Fashion Show, terwijl de Belgische ontwerpers drie dagen in de etalage worden gezet in een speciaal voor hen opgezette pop-upstore. Er zijn tijdens de Brussels Fashion Days ook nog verschillende workshops, live optredens en een Fashion Party.

Tenslotte kunnen de modeliefhebbers op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober terecht bij MAD Brussel voor de MAD Fashion Sales. In het gebouw aan de Nieuwe Graanmarkt verkopen Brussels ontwerpers twee dagen lang hun collecties aan zachte prijzen. Een uitgelezen kans om dat unieke garderobestuk te kopen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer