In en rond de Winston Churchill-laan in Ukkel hebben dieven de voorbije maanden al zeker 14 mensen beroofd door zich als postbode voor te doen.
Baert Marc In en rond de Winston Churchill-laan in Ukkel hebben dieven de voorbije maanden al zeker 14 mensen beroofd door zich als postbode voor te doen.

Brussels parket waarschuwt voor nieuwe diefstaltechniek: valse postbode rooft flats leeg

Mededader houdt slachtoffer aan het lijntje in hal van appartementsgebouw

De Winston Churchill-laan en omgeving in de Brusselse gemeente Ukkel zijn al enkele maanden in de ban van een nieuwe diefstaltechniek. Dat maakt het Brusselse parket zaterdag bekend. Sinds maart dit jaar werden al minstens veertien mensen het slachtoffer van een valse postbode die de slachtoffers aan het lijntje houdt, terwijl hun flat leeggeroofd wordt.

“Binnen de politiezone Ukkel/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde werden tussen maart en december dit jaar veertien dossiers opgesteld waarbij altijd dezelfde modus operandi werd gevolgd”, laat het Brusselse parket weten. “De feiten spelen zich steeds in een flatgebouw af. Een verdachte belt aan bij een oudere dame en stelt zich voor als postbode die een pakketje komt afleveren. Het slachtoffer gaat naar beneden en laat intussen de deur van het appartement tegen of half open staan. In de hal wordt het slachtoffer aangesproken door een dame die zegt dat de postbode het pakketje uit de wagen is gaan halen. Ondertussen dringt de valse postbode, die er op een of andere manier in geslaagd is om het gemeenschappelijk deel van het flatgebouw te betreden, de flat van het slachtoffer binnen en leeg te roven.”

Aan lijntje houden

Om haar kompaan de nodige tijd te geven om de diefstal te plegen, probeert de mededader van de valse postbode het slachtoffer zo lang als mogelijk aan het lijntje te houden in de hal van het flatgebouw. “Na een tijdje verliest het slachtoffer echter haar geduld en gaat ze opnieuw naar boven”, aldus nog het parket. “Daar moet ze echter vaststellen dat haar appartement leeggeroofd werd.”

Politie verwittigen

De feiten speelden zich telkens  in de Winston Churchill-laan en de nabije omgeving af. Het Brusselse parket vraagt de bewoners van de wijken rond de Winston Churchill-laan dan ook om alert te zijn wanneer een man komt aanbellen en zich voorstelt als postbode. “Sluit uw appartement steeds goed af wanneer u naar beneden gaat”, geeft het parket als tip mee. “Indien u beneden geen mannelijke postbode, maar een vrouw aantreft die u vraagt om te wachten op de postbode, verwittig dan meteen de politie.”

Inmiddels werd een magistraat aangesteld om de verschillende dossiers te centraliseren. Er zijn ondertussen ook al verscheidene onderzoeksopdrachten lopende om de daders te identificeren en op te pakken. Of er voorlopig al een spoor naar hen is, is nog onduidelijk.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Van Gent

    Waarschuwen kunnen ze wel , de dader inrekenen dat is een heel ander verhaal !

  • Frans Dedokker

    En wat doet de politie in dit verhaal??

Lees meer