Enkele beelden die de ronde doen op sociale media van de interventie op het Katelijneplein.
RV Enkele beelden die de ronde doen op sociale media van de interventie op het Katelijneplein.

Brusselse politie start intern onderzoek na interventie op Sint-Katelijneplein: beelden tonen hoe jongeren zwaar aangepakt worden

De Brusselse politie heeft een intern onderzoek geopend na een interventie donderdagnacht op het Sint-Katelijneplein. De politie kwam er tussenbeide omdat jongeren er nachtlawaai zouden hebben veroorzaakt. Twee agenten raakten daarbij gewond. Uit filmpjes die op sociale media circuleren, zou echter blijken dat de politie hardhandig optrad. 

Het nieuws werd gemeld door de vrt en is intussen bevestigd door de Brusselse politie. Het incident van donderdagavond zou plaatsgevonden hebben nadat een aantal jongeren volgend op de optredens van het 'Fête de La Musique' naar het Sint-Katelijneplein waren getrokken in het centrum. Daar zou kabaal en ruzie ontstaan zijn, waarna de politie werd opgeroepen. Eens ter plaatse kwam het tot een confrontatie, waarbij twee agenten gewond raakten toen ze bekogeld werden met projectielen.

“Onaanvaardbaar”

Vrijdag noemde de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) de feiten “onaanvaardbaar”. Hij zei dat hij een klacht had ingediend tegen onbekenden en sprak zijn steun uit voor de gewonde agenten. Close riep het politiekorps op om alles in het werk te stellen om de daders zo snel mogelijk te vinden. 


De afgelopen dagen circuleerden er op sociale media echter ook beelden waarop politiemensen te zien waren die de jongeren zwaar aanpakten. Jonge meisjes worden op de grond geduwd en een jongen roept dat hij geen lucht krijgt omdat een agent met z'n knie op hem zit. Er wordt ook pepperspray gebruikt.


De Brusselse politie heeft daarom een intern onderzoek geopend naar de feiten. 

255 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frank De Rycke

    Waarom krijgt de politie steeds op hun donder ...zij worden tenslotte opgeroepen om hun job te doen en niet steeds om er op hun vingers getrapt te worden achteraf , want het zijn daar ook allemaal zo'n brave kindjes hé !!

  • Peter De Jongh

    Mijn welgemeend respect voor de politie.

Lees meer