5 Brand bar L' Escale in Anderlecht.
Dieter Nijs Brand bar L' Escale in Anderlecht.

Café brandt volledig uit: drie personen bevangen door de rook

Op de Edmond Delcourtstraat in Anderlecht is zaterdagochtend om 5.00 uur bar L’Escale volledig uitgebrand. Drie personen die bevangen werden door de rook werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij aankomst van de brandweer woedde de brand in het café al hevig. Daarom werd er meteen overgegaan tot de evacuatie van de nog aanwezige bewoners. Drie personen werden met de luchtladder van het dak gehaald en nog eens twee personen werden weggehaald van een binnenplein aan de achterzijde van het gebouw met twee verdiepingen. “De brandweer heeft tijdens de blusactie ook enkele deuren van de bovenliggende appartementen moeten openbreken om zeker te zijn dat er geen personen meer aanwezig waren in het gebouw”, aldus Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Uiteindelijk werden drie personen geïntoxiceerd en lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. De handelszaak is volledig uitgebrand en de oorzaak is nog nader te bepalen. De bovenliggende appartementen hebben rookschade opgelopen en de nutsvoorzieningen werden afgesloten in het gebouw.

5 Het café is volledig afgebrand.
Dieter Nijs Het café is volledig afgebrand.
5 Repro Brandweer Brussel
Dieter Nijs Repro Brandweer Brussel
5
Dieter Nijs
5
Dieter Nijs

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer