Close verzet zich tegen asielcentrum in Neder-over-Heembeek

Waarnemend Brussels burgemeester Philippe Close wil niet dat Neder-over-Heembeek de draaischijf van de asielopvang wordt.

Daarmee verzet hij zich tegen de plannen van de federale regering. Die zette het licht op groen voor de oprichting van een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers in Neder-over-Heembeek en de sluiting van het opvangcentrum het Klein Kasteeltje. Dat gebouw is oud en verloederd en de regering wil de buurt herwaarderen en de site van het Klein Kasteeltje beschikbaar maken voor stadsontwikkeling. Dat laatste juicht Close toe, maar de oprichting van een nieuw centrum in Neder-over-Heembeek gaat voor hem een stap te ver.


Volgens de burgemeester neemt het noorden van de stad al een belangrijk deel van de noodzakelijke infrastructuur op zich met de Seveso-fabriek, een verbrandingsoven, het centrum voor niet-begeleide minderjarigen Mena én in de toekomst ook een nieuwe gevangenis in Haren.


Het nieuwe centrum in Neder-over-Heembeek moet normaal begin 2019 de deuren openen. In eerste instantie zou er plaats zijn voor 750 asielzoekers. (AMG)

Lees meer