De hoofdzetel van Coca-Cola in Anderlecht.
photo_news De hoofdzetel van Coca-Cola in Anderlecht.

Coca-Cola Anderlecht krijgt vergunning voor 2.000 zonnepanelen

Frisdrankfabrikant Coca-Cola heeft een vergunning gekregen voor de installatie van tweeduizend zonnepanelen op een veldje achter het hoofdgebouw in Anderlecht. Hierdoor stijgt het aandeel groene stroom van zes naar twaalf procent.

Het hoofdkwartier in Anderlecht huisvest niet alleen kantoren, maar ook het tweede grootste Research & Development-lab van Coca-Cola wereldwijd. Daarnaast wordt er gebotteld en is er een pilootfabriek om nieuwe drankjes op kleine schaal te produceren en te testen. Twaalf procent van de stroom die daarvoor nodig is, zal na de installatie van de tweeduizend extra zonnepanelen groen zijn. Coca-Cola heeft nu al zonnepanelen op het dak en de garage, goed voor zes procent van de totale stroomdekking.

Weigering

De aanvraag werd in eerste instantie geweigerd door de gemeente Anderlecht, maar is in beroep dan toch goedgekeurd door de Brusselse regering. Onder andere de inpassing in de milieudoelstelling van het Gewest en de aanplanting van een beukenhaag, die de panelen aan het zicht onttrekt, speelden mee in de beslissing. De gemeente weigerde vooral omdat het perceel niet bestemd is voor zonnepanelen, maar voor semi-industriële activiteiten. Coca-Cola verzekerde het Gewest echter dat het om een flexibele plaatsing gaat die bij uitbreiding kan weggenomen worden.

“Ecologie is belangrijk voor ons”, klinkt het bij Coca-Cola. “Naast onze eigen waterzuivering zijn deze extra zonnepanelen een volgende stap om ons kantoor zo ecologisch mogelijk te maken.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer