4 De brand ontstond vermoedelijk tijdens werken aan het dak.
VTM NIEUWS De brand ontstond vermoedelijk tijdens werken aan het dak.

Dakbrand Paleis 5 op de Heizel geblust: geen gewonden

Paleis 5 op de Heizel in Brussel is vanmiddag getroffen door een dakbrand. Het vuur ging gepaard met een dikke zwarte rookpluim, maar is inmiddels geblust. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het vuur veroorzaakte wel een dikke zwarte rookpluim, die van ver in de omgeving te zien was. De brand ontstond vermoedelijk tijdens werken aan het dak, laat de brandweer weten. “De arbeiders probeerden voor de aankomst van de brandweer de brand zelf te blussen en evacueerden zich vervolgens zelf”, zegt Walter Derieuw van de brandweer. Ook was er niemand aanwezig en moest er bijgevolg niemand geëvacueerd worden. Op dit moment is de brandweer bezig met opruimingswerken. 

Het vuur beschadigde zo’n tiental vierkante meter. Een technische ploeg zal nu schatten hoe groot de schade precies is. Volgende week maandag vindt er opnieuw een salon plaats in het gebouw. “We hebben dus nog tijd genoeg om alles te herstellen”, klinkt het.

4 Brand Paleis 5 Heizel.
Rv Brand Paleis 5 Heizel.
4
VTM NIEUWS
4 Een dikke zwarte rookpluim was van ver in de omgeving te zien.
RV Een dikke zwarte rookpluim was van ver in de omgeving te zien.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • isabelle sinoy

    Ik hoop dat agribex door zal gaan!

  • Jozef Van Schuerbeeck

    De verzekering zal wel betalen, zeker. Hoe dikwijls leest men niet dat er een brand ontstaat tijdens brandwerken. Treft men hier wel voldoende veiligheidsmaatregelen ?

Lees meer