Doodrijder van bromfietser blijft in de cel

De man die afgelopen weekend een 51-jarige bromfietser doodgereden heeft en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde, blijft voorlopig in de cel.

Het dodelijke ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag, in de Naamsepoorttunnel. Volgens een getuige veranderde de automobilist met zijn Volkswagen van rijvak en schepte hij zo de bromfietser op. Het slachtoffer werd vervolgens tientallen meters meegesleurd alvorens hij buiten bewustzijn op de baan bleef liggen. De hulpdiensten probeerden hem nog te redden, maar alle hulp kwam te laat.

Verdachte ontkent

De automobilist stopte niet - hij remde zelfs niet af. Zijn wagen werd door de politie teruggevonden in de Malibranstraat in Elsene, waar ook de verdachte zelf opgepakt werd. De twintiger ontkent ten stelligste dat hij die nacht achter het stuur zat en weigerde ook om een alcoholtest te ondergaan. Het parket hechtte geen geloof aan zijn verklaringen en vroeg zijn aanhouding. De onderzoeksrechter willigde dat verzoek maandag in. Over vijf dagen moet de raadkamer over de verdere aanhouding van de jongeman beslissen. (SRB)

Lees meer