Pierre de Schaetzen van Billy Bike.
Baert Marc Pierre de Schaetzen van Billy Bike.

Drivy en Billy Bike werken deze zomer samen aan een leefbare stad

Het grootse autodeelplatform ter wereld, Drivy, en het Brusselse deelfietsenplatform Billy Bike slaan deze zomer de handen in elkaar. Brusselaars die hun auto verhuren met Drivy, krijgen gratis 200 minuten krediet bij Billy Bike. Zo willen beide platformen de Brusselaars een unieke kans geven om te genieten van de voordelen van zowel deelfietsen als deelwagens.

Het is de eerste keer dat twee deelplatformen samen werken. Drivy en Billy Bike zijn ervan overtuigd dat de combinatie van deelwagens en -fietsen de toekomst is voor mobiliteit in een moderne stad. “Billy Bike zet zich, net zoals wij, in om de levenskwaliteit in de Belgische hoofdstad te verbeteren door een alternatief voor het autobezit in de stad te bieden”, zegt Quentin Lestavel, Country Manager België en Frankrijk bij Drivy. De samenwerking houdt in dat iemand die zijn auto verhuurt via Drivy éénmalig 200 minuten gratis krediet krijgt bij de elektrische fietsen van Billy Bike. Dat is in totaal meer dan drie uur fietsplezier in de stad, waar Billy Bike momenteel in 14 van de 19 gemeenten actief is.

“Deelfietsen en deelwagens zijn als twee handen op één buik”, voegt Pierre de Schaetzen, medeoprichter van Billy Bike toe. “Mobiliteit draait volledig rond toegankelijkheid, en dankzij deze nieuwe samenwerking met Drivy kunnen we ervoor zorgen dat elke Brusselaar steeds een deelwagen én -fiets op wandelafstand heeft. Dit is de toekomst van mobiliteit in Brussel.”

Duurzame multimobiliteit

De deelplatformen willen op die manier mensen aanmoedigen om te kiezen voor duurzame multimobiliteit en zo de autodruk verlagen. Drivy biedt eigenaars van wagens de mogelijkheid om hun eigen auto te delen wanneer die niet gebruikt wordt. Ondertussen delen zo’n 500 Brusselaars vandaag hun auto via Drivy. Zo helpt de auto-eigenaar niet enkel autoloze Brusselaars aan een wagen, maar verlaagt hij ook zijn eigen kosten. De bedoeling is dat voor lange afstanden meer en meer Drivy gebruikt wordt en voor korte afstanden in de stad, men voor een elektrische Billy Bike opteert. 

Leefbare steden

Het doel van de samenwerking tussen Drivy en Billy Bike is om steden als Brussel weer leefbaar te maken. Dat wil zeggen: minder auto’s in het straatbeeld, meer vrije ruimte en minder luchtvervuiling. Een deelwagen kan tot wel tien auto’s vervangen, zo blijkt uit onderzoek van de Europese Organisatie voor Transport en Milieu. “Hierdoor komt er heel wat ruimte - bijvoorbeeld via ongebruikte parkeerplaatsen - vrij die steden vrij kunnen indelen en opvullen voor bewoners, denk maar aan speel- of stadstuintjes”, luidt het in het persbericht. “Op deze manier wordt Brussel een stad voor mensen en niet voor auto’s, en krijgen voetgangers en fietsers weer vrij spel in de stad.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcel Vanderschoten

    En nog steeds helm niet verplicht!!!?

Lees meer