Felyx startte in juni met 200 e-scooters in Brussel
Marc Baert Felyx startte in juni met 200 e-scooters in Brussel

Felyx scooters breiden uit naar twee nieuwe gemeenten

Het Nederlandse bedrijf voor deelscooters, Felyx, waagde eind juni een eerste stap naar het buitenland met 200 scooters in onze hoofdstad. Ondertussen zijn de aantal scooters gestegen naar iets meer dan 600 en breidt de zone nu ook uit naar Sint-Lambrechts-Woluwe en Watermaal-Bosvoorde.

Naast de Vijfhoek, Sint-Gillis, Ukkel, Elsene, Etterbeek en Schaarbeek, breidt de zone van de elektrische deelscooter nu ook uit naar Sint-Lambrechts-Woluwe en Watermaal-Bosvoorde. In de praktijk wil dat zeggen dat je in deze twee nieuwe gemeenten meer Felyx scooters kan terugvinden en ook afzetten zonder extra kosten. Als je met een deelscooter buiten de afgebakende zone op de app rijdt, dan moest je je scooter weer binnen de zone verplaatsen of parkeerkosten betalen per minuut tot je de scooter weer gebruikt.

Kosten

De elektrische scooters kunnen via de applicatie van Felyx gelokaliseerd en gereserveerd worden. Net zoals bij de deelsteps wordt er niet met een abonnement gewerkt en betaalt de gebruiker per rit. Bij Felyx kost een scooter 0,26 euro per minuut, maar daar zijn geen ontgrendelkosten bij. Om de scooters te gebruiken, moet je wel een rijbewijs hebben. Ze kunnen 45 km/u bereiken en zijn allemaal voorzien van twee helmen. Daarnaast kan je met Felyx ook je scooter pauzeren voor 0,07 euro per minuut, zodat niemand daar mee weg is.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer