MIVB
Baert Marc MIVB

Geef je ook je MIVB-ticket door? Dan riskeer je een boete van 408 euro

Reizigers die hun MIVB-ticket delen, riskeren een boete tot 408 euro. “Als je een ticket koopt dat een uur geldig is, mag je dat na 20 minuten niet doorgeven", zegt woordvoerder Cindy Arents aan La Capitale.

Op sociale media is het een opkomende trend. Reizigers plaatsen een foto van hun geldig vervoersbewijs in de stations, zodat een andere reiziger die niet wil betalen, een gratis ticket krijgt. Dit kan natuurlijk enkel met JUMP-tickets, omdat ze niet op naam staan. De MIVB beschouwt dit dan ook als een overtreding. De regel is dat elke reiziger zijn eigen ticket koopt.

In principe kunnen controleurs de overtreding niet achterhalen. Maar als ze reizigers zien die vervoersbiljetten uitwisselen, kunnen ze een boete opleggen van 408 euro. Die boete is even hoog als zwartrijden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer