Brussel Bad.
Foto Baert Brussel Bad.

Geen Brussel Bad dit jaar... Wel ‘Hello Summer’

Brussel Bad, het jaarlijkse zomerevenement van de stad langs het Kanaal, zal dit jaar niet plaatsvinden. In de plaats komt ‘Hello Summer’, een alternatief zomerfeest op vier locaties in de stad.

Voor het eerst in 17 jaar wordt Brussel Bad geschrapt door werken op de locatie aan de Akenkaai. Die moeten gebeuren voor het museum Kanal - Centre Pompidou. In de plaats komt een nieuw evenement: ‘Hello Summer’. Dat wordt kleiner en zal op vier verschillende locaties plaatsvinden. Dat bevestigt schepen voor Cultuur en Toerisme Delphine Houba (PS).

De zomer belooft al zeer druk te worden, met onder andere de start van de Ronde van Frankrijk, die dit jaar vanuit Brussel start. De stad wil “de harmonie bewaren tussen leefbare wijken en veel bezochte evenementen” en kiest er dan ook voor om de feestelijkheden te decentraliseren.

Vier locaties

‘Hello Summer’ wordt gespreid over vier lange weekends in augustus. Van 25 juli tot 4 augustus doet het de site van het Rijksadministratief centrum aan, van 8 tot 11 augustus de Ambiorixsquare, van 15 tot 18 augustus het Peter Benoitplein in Neder-Over-Heembeek en van 22 tot 25 augustus Leopoldsquare in Laken. De programmatie staat nog niet helemaal op punt, maar er komt sowieso een combinatie van dans, sport, gezinsactiviteiten en filmprojecties.

Het is meteen de eerste keer sinds 2003 dat Brussel Bad niet georganiseerd wordt. Normaal loopt het evenement voor sport- en ontspanningsactiviteiten op de Akenkaai, langs het Kanaal, en duurt het een vijftal weken. Vorig jaar lokte Brussel Bad, mee door het warme zomerweer, nog bijna 380.000 bezoekers. Of de festiviteiten opnieuw zullen plaatsvinden als de werken afgerond zijn, laat de stad voorlopig nog in het midden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer