2 De zus van de 22-jarige gedetineerde M. doet het verhaal in het kantoor van hun advocaat
Wannes Nimmegeers De zus van de 22-jarige gedetineerde M. doet het verhaal in het kantoor van hun advocaat

Exclusief voor abonnees

Gevangene dient klacht in over erbarmelijke omstandigheden in gevangenis Sint-Gillis: “Ratten kruipen over zijn lijf in cel”

Hij slaapt met al zijn kleren aan en een kap over zijn hoofd, omdat de ratten 's nachts anders over zijn lijf lopen. De uitwerpselen van het ongedierte liggen in zijn cel. En omdat de 22-jarige M. uit Genk geen Frans spreekt, behandelen cipiers hem slecht. "Dit is middeleeuws en mensonwaardig", zegt zijn advocaat. Hij dient een strafklacht in tegen de overheid.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

114 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jozef Verlinden

    Vroeger hadden ze een vergeetput, had ze dat liever dan? Hij is afval van de maatschappij en heeft geen eisen te stellen.

  • carine francoys

    Bezint eer je begint...dan was je daar nooit terecht gekomen ...de ratten doen ook maar hun werk...opgeruimd staat netjes...

Lees meer