Op sociale media circuleren beelden van de vechtpartij.
Repro Baert Op sociale media circuleren beelden van de vechtpartij.

Grote vechtpartij met geweerschoten in Brussel: ‘Rivaliteit tussen jongeren uit verschillende wijken’

Een veertigtal Brusselse jongeren is donderdag met elkaar op de vuist gegaan in het centrum van de stad. Bezorgde buurtbewoners belden rond 23.20 uur de politie. De politie vermoedt dat twee rivaliserende groepen uit Brusselse centrumwijken afgesproken hadden om te vechten. Er komt extra toezicht om te voorkomen dat het weer gebeurt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Rond 23.20 uur kwam bij de politie een eerste oproep binnen. Verschillende bellers volgden. Allemaal maakten ze melding van een grote vechtpartij. Zeker veertig jongeren zouden in de buurt van de Papenvest en de Dansaertlaan met elkaar op de vuist zijn gegaan. “Maar toen onze ploegen ter plaatse waren, zagen we niemand meer.” 

Sommige bellers meldden de politie dat ze schoten hadden gehoord. “Zeker vier”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. “Onze agenten vonden ‘s nachts nergens kogelhulzen of andere sporen van een schietpartij. We hebben intussen contact gehad met een getuige die een huls gevonden heeft op straat. Die huls onderzoeken we.”

Aanleiding?

De politie weet niet of er gewonden zijn gevallen. Op sociale media circuleert een video waarin iemand roept dat er iemand is neergestoken. Maar ook dat kon de politie niet verifiëren. “Er is niemand binnengebracht in de ziekenhuizen die gewond kan zijn geraakt bij de vechtpartij”, zegt Olivier Slosse. 

Wat de aanleiding voor de vechtpartij was, is nog niet helemaal duidelijk. “We denken dat het iets te maken heeft met twee rivaliserende groepen jongeren uit de wijken in de buurt. Er zijn af en toe spanningen, maar zulke massale vechtpartijen, die zijn ongewoon.”

De politie houdt sowieso extra toezicht om de coronamaatregelen te handhaven en vanwege het einde van de Ramadan. “We zijn na dit incident uiteraard waakzaam in deze wijk. We willen voorkomen dat jongeren wéér samenkomen om te vechten.”

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michael Damman

    Zo lang er geen zware straffen komen,zullen de problemen blijven bestaan.De politie kan ze oppakken maar moet ze terug vrij laten(kat en muis spel)Meer duidelijke camera's en zware geldboetes,minderjarigen plaatsen en openbare werkstraffen.Nu word dit gedrag goedgekeurd ,eens lekker agenten schoppen of de auto's of winkels vernielen, leuk want ze kunnen ons niks!!De straffen moeten veel strenger.

  • Liliane Vervliet

    Neem de burgemeesters enkele malen mee op ronde in bepaalde wijken.(ook in wijken waar ze normaal niet aanwezig zijn )Wie durft ?

Lees meer