3 Op 1 mei heropent El Metteko de deuren.
Baert Marc Op 1 mei heropent El Metteko de deuren.

Historisch café El Metteko opent woensdag opnieuw de deuren. “Maar de bekende spaghetti staat niet meer op de kaart”

Twee jaar na de sluiting heropent het bekende café El Metteko op de Anspachlaan woensdag de deuren. De nieuwe eigenaar wil de historische zaak een nieuw elan geven.

Op de Anspachlaan werd de voorbije weken niet alleen hard gewerkt aan de voetgangerszone, ook in café El Metteko was het alle hens aan dek. Het historisch café bleef twee jaar dicht. “We zijn druk bezig met het café op te frissen, maar in de oude geest van El Metteko”, zegt de nieuwe uitbater Hubert, die de ziel van het café wil behouden. “Ik heb Jean-Louis Metteko gebeld om te vragen of ik zijn naam nog mocht gebruiken.” Volgens Hubert, kreeg de vorige eigenaar het moeilijk door de start van de werken aan de voetgangerszone. Er was daardoor ook weinig animo om het café over te kopen.

Tour de France

Hubert leeft wel op hoop nu de werken aan de voetgangerszone in een stroomversnelling komen, met de start van de Tour de France in aantocht. “Begin juli zouden de werken klaar moeten zijn en kunnen we misschien zelfs al een klein terrasje zetten.”

El Metteko trok vooral concertgangers van de AB aan die daar voor een optreden kwamen tafelen. De zaak stond vooral bekend als de plek met ‘de goedkoopste spaghetti van Brussel’. De nieuwe eigenaar zal geen pastaslierten meer serveren, maar wel gerechten uit de wereldkeuken. “Al worden we géén restaurant”, benadrukt Hubert. “Voor een cocktail uit Indonesië, een kaasplankje, Italiaanse broodjes enzovoort ben je aan het goede adres, maar we blijven in de eerste plaats een café.”

3 Heel wat voorbijgangers werpen al nieuwsgierige blikken op de bekende zaak in hartje Brussel.
Baert Marc Heel wat voorbijgangers werpen al nieuwsgierige blikken op de bekende zaak in hartje Brussel.
3 De werken in de zaak zijn volop aan de gang.
Baert Marc De werken in de zaak zijn volop aan de gang.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer