3 De hulpdiensten kwamen het arme beestje bevrijden.
RV De hulpdiensten kwamen het arme beestje bevrijden.

Hond tijdens stormweer ganse nacht opgesloten op piepklein terras

De Brusselse brandweer heeft vanmorgen een hond bevrijd die al sinds gisteren opgesloten zat op een piepklein terras. Buurtbewoners verwittigden de hulpdiensten omdat het dier tijdens de voorbije stormachtige nacht de hele tijd wanhopig zat te huilen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens een van de omwonenden zat de hond al minstens sinds vrijdag opgesloten op het minuscule terras van een huis in de Montenegrostraat in Sint-Gillis (Brussel). “In dit slecht weer, met regen en harde wind. Het arme dier zat de hele nacht te huilen.” Vanmorgen belde iemand de politie.

“Omstreeks 7 uur vanmorgen werd de hond bevrijd”, zegt een woordvoerster de politiezone Brussel-Zuid. “De eigenaar was niet aanwezig. Het dier had duidelijk al enkele dagen niet gegeten.” Mogelijk is er sprake van dierenverwaarlozing en volgt er een klacht bij het parket. 

De eigenaar meldde zich deze voormiddag op het politiecommissariaat en werd verhoord. Het dier, een Amerikaanse Stafford, is voorlopig opgevangen bij dierenopvangcentrum Veeweyde in Anderlecht.

3 Het dier zat opgesloten op de tweede verdieping.
RV Het dier zat opgesloten op de tweede verdieping.
3
RV

Omgevallen bomen

Door het stormweer in de nacht van vrijdag op zaterdag is de Brusselse brandweer 36 keer moeten uitrukken. Daar kwamen in de voormiddag nog een 30-tal interventies bij. Dat is zaterdag vernomen van brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Bij de interventies ‘s nachts ging het in 21 gevallen om afgewaaide takken of omgevallen bomen. In 15 gevallen moest de brandweer ter plaatse komen voor voorwerpen die voor gevaarlijke situaties konden zorgen op de openbare weg, zoals dakpannen en -lijsten die dreigden weggeblazen te worden. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer