De 46-jarige vrouw werd gisteren dood aangetroffen in een trein in het station van Bergen.
BELGA De 46-jarige vrouw werd gisteren dood aangetroffen in een trein in het station van Bergen.

Jarige moeder (46) dood aangetroffen in trein

De vrouw die gisteren dood werd aangetroffen in een trein in het station van Bergen (Henegouwen) was 46 jaar en afkomstig uit Molenbeek. Vermoedelijk werd de moeder van twee kinderen onwel tijdens de treinreis, waarna ze stierf.

Het slachtoffer werd ‘s ochtends schijnbaar bewusteloos aangetroffen in het station van Bergen, de terminus van de trein, die eerder vanuit Brussels Airport-Zaventem was vertrokken. Het treinpersoneel verwittigde nog de hulpdiensten, maar voor de vrouw kwam alle hulp te laat. Vermoedelijk werd ze onwel, waarna ze stierf, meldde Sudinfo eerder al.

Volgens de Franstalige krant is het slachtoffer Marie-Louise T., een 46-jarige inwoonster van de Brusselse gemeente Molenbeek. De vrouw was gisteren jarig en had de trein genomen om in Bergen haar tante te bezoeken, aldus Sudinfo. Tijdens de reis stuurde ze nog een berichtje naar haar familie om te zeggen dat ze onderweg was. Later werd Marie-Louise teruggevonden in het eindstation.

Hoge bloeddruk

Het slachtoffer had twee kinderen - een tienerdochter en een zoon - en kampte volgens haar oudere broer niet met ernstige gezondheidsproblemen. De vrouw had wel een te hoge bloeddruk. Ze moest daarvoor medicatie nemen, maar die zou ze de laatste maanden niet meer hebben ingenomen.

Omdat de oorzaak van het overlijden nog steeds onbekend is, heeft de familie een autopsie aangevraagd. Een datum voor de uitvaart van de moeder is dan ook nog niet vastgelegd.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michel Jacobs

    Ik vind dit echt vreselijk. In de kliniek worden wij ook regelmatig geconfronteerd met jonge mensen die aan hoge bloeddruk lijden en daar nochalant mee omspringen...om vervolgens in coma met een hersenbloeding op intensieve terecht te komen.Dat is: in het beste geval... Daarom nog eens voor iedereen: hoge bloeddruk is een even grote killer als kanker!!! Ga naar een dokter en neem de voorgeschreven medicatie, punt uit.

  • Yannick Vanhex

    Ik ben tbg en maak wel degelijk mensen wakker, dit is de fout van de treinbegeleider, die moet op het einde van de rit (als dit de laatste trein van de dag is of als de dienstfiche dit aangeeft) nagaan of alle mensen zijn afgestapt. Als deze vrouw er smorgens is aangetroffen is dit het teken dat dit niet gebeurd is..

Lees meer