Het ongeval gebeurde op de Kongolaan in Elsene.
Google Street View Het ongeval gebeurde op de Kongolaan in Elsene.

Jongen (10) overleden na aanrijding door bestelwagen in Brussel

Op de Kongolaan in Elsene (Brussel) is een tienjarig kind dinsdagnamiddag aangereden door een bestelwagen. Het jongetje raakte levensgevaarlijk gewond en overleed later in het ziekenhuis. Dat bevestigt het Brussels parket. 

Het ongeval deed zich omstreeks 15.25 uur voor op het kruispunt van het Sterreplein met de Kongolaan. De tienjarige jongen werd er aangereden toen hij er de straat overstak. Het kind werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar bezweek er aan zijn verwondingen.

De bestuurder die de jonge knaap aanreed, een 26-jarige man, bleek alvast niet onder invloed. De man werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een nacht in observatie zal blijven.

Dat parket heeft intussen een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Ook zullen de verschillende getuigen van het ongeval verhoord worden.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Billiet

    drie rijvakken in elke richting...in een stad..is een open invitatie er eens goed tegen aan te gaan inzake snelheid..als voetganger maak je geen kans als je zulk een weg moet oversteken...

  • robrecht Peeters

    een pakjesbrenger in tijdnood...ja, nieuwe tijden, nieuwe risico's

Lees meer