De vorkheftrucks richten alleen materiële schade aan.
DR De vorkheftrucks richten alleen materiële schade aan.

Joyriders aan de haal met twee heftrucks

Joyriders zijn woensdagavond aan de haal gegaan met twee vorkheftrucks die gebruikt werden om het festival Hello Summer op te ruimen. Op de Prins Leopoldsquare in Laken werden verschillende vernielingen aangericht.

Het incident gebeurde rond 21.15 uur. De politie werd daarbij gecontacteerd door een medewerker van Hello Summer, zo weet Bruzz. “Onze ploeg was al na een minuut ter plaatse”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. “Maar toen waren de vogels al gaan vliegen.”

De daders richtten met de voertuigen wel wat schade aan op het plein. Ze vernielden een bankje en reden een paal met een camera van de politie omver. De trucks zijn nu in beslag genomen voor een sporenonderzoek, waarmee de politie hoopt te weten te komen wie de daders zijn.

Bij het incident raakte niemand gewond. Volgens de politie was er ook geen gevaar voor de mensen die dan nog op het plein aanwezig waren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer