Beeld ter illustratie.
Baert Marc Beeld ter illustratie.

Kunstenaarsatelier zwaar beschadigd na dakbrand

In de Leopold I-laan in Laken is woensdag een dakbrand ontstaan in een kunstenaarsatelier. Volgens de brandweer raakte het gebouw zwaar beschadigd. Bij het incident vielen geen gewonden.

De brand in het atelier, gelegen achter een woning, brak uit omstreeks 13.18 uur. Het vuur veroorzaakte heel wat schade aan het atelier. De brandweer probeerde de kunstwerken te redden door er een zeil over te leggen, maar het bluswerk zou heel wat waterschade hebben veroorzaakt.

Volgens Walter Derieuw van de Brusselse brandweer zouden dakwerken die op dat moment werden uitgevoerd de oorzaak van de brand zijn.

De brandweer was zo’n twee uur ter plaatse. Bij het incident vielen geen gewonden. Wanneer het atelier terug zal kunnen openen, is niet bekend. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer