Laurent Durieux (colorist), François Schuiten (striptekenaar), Jaco Van Dormael (cineast) en Thomas Gunzig (schrijver)
Baert Marc Laurent Durieux (colorist), François Schuiten (striptekenaar), Jaco Van Dormael (cineast) en Thomas Gunzig (schrijver)

Legendarische Brusselse striptekenaar stelt laatste strip voor en die speelt zich af in Justitiepaleis

Brusselse striptekenaar François Schuiten heeft dinsdag zijn laatste stripalbum voorgesteld. Drie jaar liet ‘De laatste farao’ op zich wachten. Vanaf woensdag ligt het tribuutalbum met personages Blake en Mortimer van Edgar P. Jacobs (1904-1987) in de rekken. Het decor van het verhaal is het Brusselse Justitiepaleis. 

Striptekenaar François Schuiten - vooral bekend van de reeks ‘De Duistere Steden’ - kreeg hulp van  cineast Jaco Van Dormael, schrijver Thomas Gunzig en colorist Laurent Durieux. Samen maakten ze een Blake en Mortimer tribuutalbum. Schuiten verouderde niet enkel de twee hoofdpersonages sinds hun laatste verschijning in 1977, maar ook de fantasiewereld geïnspireerd op Brussel is groener geworden.

Justitiepaleis

Het verhaal speelt zich af in hét symbool van de Belgische rechtspraak: het Justitiepaleis. Opmerkelijk is dat de overleden bedenker van Blake en Mortimer, Jacobs, in zijn notities schreef dat hij de twee hoofdpersonages wou linken aan Brussel. Hij had zelf het idee om ooit in het Justitiepaleis een album te laten afspelen. Schuiten maakt in de strip een link tussen het Brusselse Justitiepaleis  en het oude Egypte.

Om het album te eren, stelt de MIVB-koffertjes met de afbeelding van de twee helden voor in beperkte oplage met vier Mobib-kaarten. De verzamelkoffertjes worden vanaf 30 mei verkocht voor 59,90 euro per stuk. Een tram versierd met tekeningen uit het album, rijdt vanaf 27 mei drie maanden door de straten van Brussel. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer