VUB-rector Caroline Pauwels (55).
Photo News VUB-rector Caroline Pauwels (55).

Maag- en slokdarmkanker vastgesteld bij VUB-rector Caroline Pauwels

Bij VUB-rector Caroline Pauwels is maag- en slokdarmkanker vastgesteld. Dat meldt de Brusselse universiteit vandaag. 

Vicerector Romain Meeusen en de andere vicerectoren zullen Pauwels tijdelijk in haar taken bijstaan tijdens de intensieve behandeling. In een korte mededeling vraagt de rector haar privacy en die van haar familie tijdens deze moeilijke periode te respecteren en alle contacten te laten verlopen via de vicerectoren en VUB-woordvoerder Sicco Wittermans. 

De hoogleraar communicatiewetenschappen (55) staat sinds september 2016 aan het hoofd van de Vrije Universiteit Brussel. Ze volgde als rector Paul De Knop op. Haar huidige mandaat loopt nog tot volgend jaar.

Pauwels studeerde filosofie in Antwerpen en communicatiewetenschappen in Brussel en werd in 1998 hoogleraar. Sinds 1989 is ze verbonden aan de vakgroep communicatiewetenschappen van de VUB. Kort na haar verkiezing gaf ze aan de VUB te willen positioneren als een heel stedelijke maar ook een heel multiculturele universiteit. 

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Colin

    Ik wil u eveneens veel sterkte en spoedige beterschap toewensen.

  • Remus Bogaert

    Mevrouw pauwels ... Caroline , ik ken je niet maar ik noem je Caroline omdat je steeds zo sympathiek overkomt op Tv en in je interviews,die de moeite waard zijn . Veel sterkte en denk nu maar aan jezelf .

Lees meer