Man gaat menigte te lijf met mes

Een man heeft zondagnacht voor paniek gezorgd op het Beursplein toen hij er mensen te lijf ging met een mes. Hij probeerde voorbijgangers te bestelen en stak daarbij onder meer een man aan zijn oor.

"De man liep hier al een paar dagen rond", zegt een serveerster van Le Grand Café op de hoek van het Beursplein. "Het is een dakloze man en hij slaapt op de trappen van de Beurs. Gisteren (zondagnacht red.) sloegen de stoppen door en begon hij met een mes in het rond te zwaaien."


Er brak paniek uit in de menigte op het Beursplein toen de dakloze man met een mes van wel 20 centimeter trok en de aanwezige mensen ermee bedreigde. Hij probeerde geld af te troggelen en deinsde er niet voor terug om zijn slachtoffers met het mes te verwonden. Hij sneed een man zelfs diep aan zijn oor, waardoor die hevig begon te bloeden.

Opgepakt

Het geschreeuw van de omstaanders trok de aandacht van patrouillerende politie die onmiddellijk kwam aansnellen. Er werd ook meteen een ambulance gebeld. "De schade leek op zich nog mee te vallen, het zag er niet naar uit dat er veel mensen zwaar gewond raakte", aldus de serveerster. In de tussentijd had de dakloze man de benen genomen en het keukenmes ergens op het plein verborgen. Omstaanders konden de politie een goede beschrijving van de man geven, een van hen had zelfs een foto genomen en liet die zien aan de agenten. Op basis van de getuigenissen en de foto konden ze de man al snel opsporen, alsook het mes dat hij verstopt had. De dader is ter beschikking van het parket gesteld.


(DCFS)

Lees meer