4
Dieter Nijs

Man verschanst zich urenlang op top van triomfboog in Jubelpark

De man die gisterennamiddag op de rand was gaan zitten van de triomfboog in het Jubelpark in Brussel is afgelopen nacht naar beneden gehaald. Waarom hij op de Triomfboog zat, is nog niet geweten. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Gisterennamiddag rond 16.30 uur was de man opgemerkt bovenop de triomfboog van de Cinquantenaire in Brussel. Een onderhandelaar van de federale politie kwam ter plaatse om de dialoog aan te gaan met de man, maar dat lukte niet.

Ook het RISC-team (Rescue In Safe Condition) van de Brusselse brandweer, dat getraind is in klimtechnieken, kwam ter plaatse. Die laatste stelde samen met de politie een veiligheidsperimeter in. Pas na uren kon er met de man worden gecommuniceerd.

Omstreeks 1.45 uur afgelopen nacht zette de man opnieuw voet op begane grond. Dat gebeurde met hulp van de reddingsdiensten, zegt de woordvoerster van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, Ilse Van de keere. De man werd nadien overgebracht naar het ziekenhuis. Het motief van zijn actie is nog onduidelijk.

4
Dieter Nijs
4
Dieter Nijs
4
Dieter Nijs

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart Schellens

    Niet te veel tijd en geld insteken. Deze nacht gaat het weer goed koud worden, zal snel beneden staan.

  • Ludo Hermans

    Het is wellicht de enige Vlaming ooit die vandaag kan jubelen! Laat hem genieten!

Lees meer