De app is een spel waarbij je de handelingen van een buschauffeur zo goed mogelijk en binnen een bepaalde tijd moet uitvoeren.
MIVB De app is een spel waarbij je de handelingen van een buschauffeur zo goed mogelijk en binnen een bepaalde tijd moet uitvoeren.

MIVB lanceert nieuw spel om personeel aan te werven

De MIVB zoekt nog een vijftigtal bestuurders vóór het einde van het jaar. Vooral buschauffeurs zijn nodig, daarom lanceert de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij een nieuwe app. Met het spelletje, SimBus, wil de MIVB laten ervaren hoe het is om buschauffeur te zijn en zo mensen op een ludieke manier warm te maken voor de job. 

Begin 2019 kondigde de MIVB aan dat ze 800 nieuwe werknemers zouden aanwerven voor vervangingen en extra functies. Daarnaast waren er ook 500 nieuwe chauffeurs nodig. Eind augustus tekenden al 1.000 mensen een contract bij de MIVB. De helft was voor een job als bestuurder, maar tegen het einde van het jaar moet de MIVB nog een vijftigtal chauffeurs aanwerven, waaronder 30 buschauffeurs.

Ludieke app

Om mensen warm te maken voor de job lanceerde de MIVB een nieuwe app, SimBus. Hiermee kunnen potentiële kandidaten ervaren hoe het echt is om met een bus te rijden. Op een speelse manier kan je virtueel rijden met een bus van de MIVB, waarbij je een aantal handelingen goed en binnen een bepaalde tijd moet uitvoeren. Op het einde kan je je score vergelijken met andere spelers.

“Mensen die een goede score behalen, worden uitgenodigd om snel een kijkje te nemen op de website jobs.mivb.be”, zegt Johan Claes, employer branding & sourcing manager bij de MIVB. “Dankzij deze rijsimulator hopen we mensen die misschien niet meteen aan deze job dachten aan te trekken en te overtuigen.”

Nood aan bestuurders

Hoewel er al veel aanwervingen plaatsvonden, blijft de nood aan bestuurders groot voor de MIVB. Dit gaat hand in hand met de ontwikkelingen op het net, de verhoging van frequenties en de komst van nieuwe voertuigen. Volgend jaar worden nog eens 500 chauffeurs aangeworven, hoofdzakelijk voor de bus en tram. Zo wil de MIVB een antwoord kunnen blijven bieden op de groeiende vraag naar openbaar vervoer in de hoofdstad, en meer mobiliteitsoplossingen kunnen voorstellen aan haar reizigers.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer