Meer bussen naar Brusselse kerkhoven.
Baert Marc Meer bussen naar Brusselse kerkhoven.

MIVB past dienstregeling aan voor Allerheiligen

Openbaarvervoermaatschappij MIVB past het traject van vijf buslijnen aan op 1 november, zodat reizigers kerkhoven makkelijker kunnen bereiken. Er wordt ook een pendelbus ingelegd, meldt de MIVB dinsdag. Het gaat om lijnen 37, 43, 59, 63 en 75.

Buslijnen 37 en 43 zullen het kerkhof van Ukkel-Verrewinkel bedienen tussen 9.30 en 16.30 uur. De MIVB leidt buslijn 59 om via halte Jules Bordet om de kerkhoven van Evere en Schaarbeek te bedienen tussen 6.50 en 16.40 uur. Daarnaast verlengt de MIVB buslijn 63 van aan het kerkhof van Brussel naar de halte Jules Bordet om ook de kerkhoven van Evere en Schaarbeek te bedienen tussen 6.50 en 16.40 uur. De bussen van lijn 75 worden omgelegd tussen de halte COOVI en het kerkhof van Anderlecht tussen 8 en 17.10 uur.

Er komt ook een pendelbus om metrostation Kraainem rechtstreeks te verbinden met de kerkhoven van Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe, vlak bij de halte Lange Eik. De bus vertrekt om de 30 minuten tussen 9.30 en 16.10 uur, maar stopt niet langs de gebruikelijke haltes van lijn 77.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer