Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

Nachtelijke brand in het rangeerstation

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag ontstond er om 2.00 uur een brand in het rangeerstation in Schaarbeek. Het ging om een carwash voor treinen die in lichterlaaie stond. De brand op zich viel mee. De bereikbaarheid voor de brandweer was een ander paar mouwen.

De brand zelf was snel onder controle maar de watervoorziening liep wat moeilijker. Om op de desbetreffende plaats te komen, moest de brandweer een afstand van 150 meter overbruggen met brandslangen. Er werden twee tankwagens opgeroepen om voldoende water te hebben. Om 4.00 uur moest de brandweer nog eens met een tankwagen uitrukken omdat er terug opflakkeringen waren. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. 

Er vielen geen gewonden en er was op dat moment niemand aan de installatie aan het werk. Ook of de installatie nog in werking was of buiten gebruik stond is nog niet geweten gezien daar heel wat afgedankte toestellen staan. Er is geen treinschade en er is geen invloed geweest op het rijden van de treinen zelf.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer