Elke Van den Brandt en Tinne Van der Straeten. Groen is grootste winnaar aan Nederlandstalige kant voor de Brusselse verkiezingen
Baert Marc Elke Van den Brandt en Tinne Van der Straeten. Groen is grootste winnaar aan Nederlandstalige kant voor de Brusselse verkiezingen

Nieuwe Brusselse regering start met inhoudelijke overleg

De Brusselse onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering gaan vandaag van start. Dat bevestigde het kabinet van minister-president Rudi Vervoort vrijdagavond.

De eerste gesprekken tussen PS, Ecolo en DéFI aan Franstalige zijde en Groen, Open Vld en One.brussels aan Nederlandstalige zijde staan voor 14.30 uur in het Brussels parlement geprogrammeerd. Midden juni werd duidelijk dat PS, Ecolo en DéFI onderhandelingen zouden starten. Aan Nederlandstalige kant was de keuze van de groenen voor Open VLD en One.brussels al in de eerste week na de verkiezingen bekend.

Vervoort zal de rol van formateur op zich nemen, naast Elke Van den Brandt (Groen). Laurette Onkelinx was tot nu toe samen met Vervoort co-formateur, maar zal voortaan als PS-onderhandelaarster optreden. De voorbije dagen vergaderden technische werkgroepen om elke delegatie een duidelijk zicht te geven op de toestand in het gewest.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer