zebrapaden met grijze ondergrond
Baert Marc zebrapaden met grijze ondergrond

Nieuwe zebrapaden voor Dansaertwijk en kaaienwijk

De stad Brussel gaat in de Dansaert- en de kaaienwijk 19 nieuwe zebrapaden aanleggen. Die moeten beter zichtbaar zijn en minder snel slijten zodat het voor voetgangers veiliger wordt om over te steken.

Volgens schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Bart Dhondt (Groen) zijn de nieuwe zebrapaden nodig omdat voetgangers zich in de buurt onveilig voelen. Nu al is een eerste testzebrapad aangelegd op de Baksteenkaai. De verf van het zebrapad is daar aangebracht op een basislaag van Coldplast. Daardoor zijn de zebrapaden veel langer zichtbaar. Op de kasseien in het centrum van Brussel verdween de verf immers te snel. De stad wil op termijn zo 19 zebrapaden aanpakken.

Uiteindelijk wil Brussel een systeem van zwarte en witte betonklinkers gebruiken, maar daarvoor zijn ingrijpender werken nodig. “De huidige aanpassingen maken de wijk nu toch al veiliger”, aldus Dhondt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer