Het bericht kondigt vandaag om 18u een aanslag aan op de Brussels Grote Markt.
Baert/Twitter Het bericht kondigt vandaag om 18u een aanslag aan op de Brussels Grote Markt.

OCAD onderzoekt bizar bericht dat om 18 uur aanslag op Grote Markt in Brussel aankondigt

Het OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse, onderzoekt momenteel een bericht waarin een aanslag in Brussel wordt aangekondigd. Dat meldt het Brusselse parket. 

Het bericht werd dinsdag nagelaten op de virtuele muur van het Europees Parlement en woensdagochtend op Twitter gedeeld door EU-parlementslid Emmanuel Foulon, maar over de geloofwaardigheid van de dreiging bestaat nog veel onduidelijkheid.

Het bericht werd dinsdagavond omstreeks 17.30 uur achtergelaten op de virtuele muur van het Europees Parlement, vermoedelijk door een bezoeker van het gebouw, en luidde als volgt: "Bruselas will be attacked tomorrow at 6:00pm in Grand Place by a guy in a neon shirt". De boodschap is ondertekend met ‘Abulah Hakimi’.

“De boodschap is aangebracht op een scherm aan een gebouw van het Europees Parlement in de Wiertzstraat”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket aan Bruzz. “Op dat scherm kunnen bezoekers na afloop een boodschap achterlaten.”

Het Brusselse parket heeft intussen de beelden van de bewakingscamera’s in de omgeving in beslag laten nemen om de auteur van het bericht te proberen identificeren. 

25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lucynda van der Does

    Komt Banksy morgen misschien?? Flashmobattack??? Word er veel te nieuwsgierig van.

  • Francky Libbrecht

    Abulah is wel degelijk een naam die bestaat. Ondanks wat de betweters hieronder beweren...

Lees meer